Isak`s Historie!

Foto: Inger Lise Refsnes

 

Jeg legger alltid vanvittige planer over mange år. Første del av mine planer var å kjøpe en rasetypisk, kraftig hannkatt som kunne tilføre klassisk hode, utrykk, ører, bredde og kraftighet. Det ble Lynx.  Hele hans kull hadde disse gjennomgående kvalitetene, og etter ham ønsker jeg å beholde 3 jenter etter 3 linjer, nemlig etter Trollet, Julia og Breeze. På døtrene etter Lynx ønsket jeg da i neste ledd lengder og en hannkatt som kunne forsterke alt det overnevnte. Jeg ville også ha hannkatter med helt rette linjer i hodet og riktig utrykk ettersom jeg syns dette er noe av det viktigste som skiller skogkatten fra en Main Coon. Dessuten ønsket jeg å forbedre størrelsen på mine jenter. Jeg tror at en ikke kommer noe sted om en ikke bygger sterkt genetiske jenter når det gjelder størrelse, bredde og kraftighet. Jeg savner de rene linjene i hodet, det ville utrykket og den stolte holdningen til skogkatten i dag. Kanskje tar jeg meg vann over hodet og lykkes ikke med mine avlsmål, men jeg skal gjøre et tappert forsøk.

Så i neste ledd ønsket jeg en hannkatt som kunne forsterke alt dette OG tilføre masse lengder. Jeg fant han hos Inger Lise Refsnes. Jeg spurte derfor Inger Lise om jeg kunne få lov til å få kjøpe en hannkatt fra henne etter Bruno av Moltemyr(N) NFO n 09 22 og Celine av Borgund(N) NFO fs 23. Hun hadde tro på at det jeg ønsket ville komme i denne planlagte kombinasjonen. Og hun sa ja.....åååhhhh så glad jeg ble!!!! Jeg ventet og ventet i spenning og til slutt var kullet født. 

Vakre Isak oppkalt etter en fantastisk rød Islandsk hingst kom til verden. Og alt tegner til at han selv også blir  fantastisk, men en hannkatt selvfølgelig:-)

Han er en drøm av en hannkatt og har alt i massevis. Han har så mye å gå på når han vokser seg til og er bare ekstrem, men på en harmonisk måte. Jeg gleder meg som en unge til å se ham vokse opp og se hans avkom både i kombinasjon med Lynx sine linjer og med mine andre jenter.

Tusen takk Inger Lise Refsnes for denne drømmen av en  gutten!!